torsdag 16. april 2009

Mer snø ute. Vår inne.

Hvorfor er det sånn at når det klør som mest etter å få komme seg ut å gjøre hageting, så snør det på tvers? Brøytebilene kjører som gale for å holde veiene åpne. Jeg vet at jeg burde gå ut å måkke snø, iallefall såpass at katta klarer tanken på å komme seg fra gjemmestedet sitt under lekehuset og frem til ytterdøra vår, men det er jo et ork å skulle kle på seg full vinterhyr når man egentlig bare vil ha vår.

Den mest vårlige sysselen jeg bedriver i dag er å sitte inne og beundret alle tomatplantene mine. Jeg har telt 17 tomatplanter (og mer er på vei) og plutselig gikk det opp for meg hvor mye det egentlig er. Har jo sådd litt ekstra med tanke på spireevne men den var god så det blir iallefall ikke for få planter. Jeg kan jo alltids gi bort noen planter hvis jeg syns det blir mye for vinduskarmene mine. Heldigvis var jeg så lur at jeg sådde Siberian som visstnok setter blomst og utvikler frukt helt ned i +3 grader, det burde fungere ute i den nord-norske sommeren. Altså en sort mindre å ha inne i vinduskarmen når det blir sommer. (Et av mange prosjekter som MÅ gjennomføres i år blir å lage en lun plass i hagen for tomater. Nok et hard landscaping prosjekt for denne sommeren. Tror jeg må lage en prioritert liste snart.)

Nå har også dufterter, sukkererter og blomkarse begynt å spire og nydelige små planter krøller seg opp av jorda på jakt etter solstråler. Absurd, men det er vår inne og full snøstorm ute! Bra at jeg har ekstra belysning til de søte små. Hvert eneste frø jeg har sådd har spirt så hvis alt går like smertefritt frem til utplanting, blir det en overflod av blomster hos oss. Blomsterkasser og krukker står klar og jeg er definitivt klar for sommer. Snø! Pell deg vekk!

Primulaen har ikke spirt - jeg må være tålmodig er det noe som sier meg. Tålmodighet eller ikke, den har bare med å spire for jeg har oppdaget at min hagedille er primula. Store og små, tidlige og sene, gamle tradisjonelle fra oldemorhagen og nye, hittil ukjente fra Tibet, alle er de vakre. Til og med det gule ugresset som vokser i hele hagen om våren gleder jeg meg over. Når de små gule titter frem er det vår og hele hagen, ja faktisk hele byen, dufter søtt og honningaktig. Foreløpig er det bare små, små rynkete blader som har turt å komme frem, men får vi noen varme, regnfulle dager igjen er det ikke lenge før blomstringen er i gang (håper jeg).

1 kommentar:

  1. Det var mange planter! Hørtes lurt ut å ordne en lun plass til plantene ute, er vel ikke akkurat vindstille hos deg?
    Ønsker deg en god vår

    SvarSlett