søndag 1. mai 2011








Her er våren endelig i gang. På årets første maidag befant hele familien seg i hagen med forskjellige prosjekter:

  • Raking og fjerning av fjorårets visne stauder og blader , en jobb som gjøres med stor glede. Det er fantastisk å se at det er liv under alt det brune, visne som ligger igjen etter vinteren. Under rusk og løv tittet denne lille tusenfryden opp. Frøsådd i fjor inne i vinduskarmen, dottpriklet i mai og fordelt til alle mine hagegale venner, blomstret vanvittig i fjor sommer og sannelig klarte den seg. Alt ser faktisk ut til å ha klart seg i år også. Orientvalmuen som jeg febrilsk prøver å bli kvitt har aldri sett bedre ut enn i år så litt tynning er tydeligvis ikke å forakte. Men når sant skal sies har jeg dratt den opp i dag og har tenkte å fortsette med det til den er borte for godt! Hvorfor? Av den ekle grunn at den blomstrer så innmari kort, tar vanvittig med plass og er oransje.
  • Luking av den forbanna skvallerkålen, krypsoleien, løvetann og diverse andre grusomheter! Fullstendig utslettelse før være det endelige målet! Har investert i en hageskyffel (79 blanke kroner på Jula) og for en fryd! Halleluja! Har skyflet vekk alt slags mystisk ugress som jeg ikke vet hva er en gang uten å bøye en eneste rygg! Vel å merke så er den ikke spesielt god på godt etablert skvallerkål men ellers gikk det unna på høygir. Hvorfor har jeg ikke kjøpt en sånn før?
  • Makkgraving - en del fikk seg noen runder i bøtter og spann som mat til dukkene. Nam nam!
  • Snømåking - nå skal den siste snøen bort fort!
  • Planting av stemor og viola i krukker - godt når man er ekstra sulten i følge minstemann.
  • Pelsvask. Ja det er katta sitt prosjekt det. Han brukte stort sett hele dagen på nettopp det og forflyttet seg rundt i hagen på jakt etter sola og en kos i ny og ne.


Fortsatt venter mange store og små prosjekter og i kveld blir det nok en runde med frø og såjord!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar