mandag 3. mai 2010

Våryr - igjen!

Åååå! Nå er det litt vårlig ute igjen, og jeg er atter igjen våryr og glad. Snøen som falt i forrige uke er mer eller mindre vekk (og nesten glemt) og det er bare snøen fra før der igjen som er igjen. Hvis dere forstår. Altså er vi der vi var for litt over en uke siden og vi har veldig mye smelting som skal til før det er over. Vinteren altså. Mye som skal tas igjen.

Under den såkalte smeltesnøen har det skjedd ting: tulipanene har fått fart på seg og tyter opp av bakken og sannelig er det ikke liv i en og annen staude. Kanskje det ikke var så ille med den snøen likevel, for den isolerte ganske bra og lot ting skje i det skjulte. Fantastisk at det går an i grunnen! Mens vi satt inne og surmulte over skitværet skjedde det likevel masse flott under det hvite teppet.

Skal innrømme at en kollega av meg fikk rett når hun sa at våren er forsinket i år. Jeg syns hun var litt pessimistisk og dum da hun presterte å si dette men så fikk hun altså rett. Det irriterer meg ikke så mye at hun fikk rett, men når folk sier dette er normalt, det er alle de andre vårene jeg har opplevd her på Nordpolen som har vært feil, da blir jeg skikkelig sur. Hva gjør vi her egentlig? Hvorfor bygde noen by her? Det burde vært en folkerett å rake hagen på 1.mai.

I dag er det egentlig på tide å prikle småplanter (mental forberedelse i dag så blir det kanskje gjort i løpet av et par dager). Litt skuffet over min egen avling ringblomstfrø for de har maks dårlig spireevne. Av ca. 20 frø er to (2) kommet opp! Hva gjorde jeg galt i år? Har jo alltid fått det til tidligere! Og hva feiler blomkarsen? Både i år og i fjor har jeg hatt problemer med at spireevnen er ekstremt dårlig (kjøpte frø). Hvorfor det? Positivt da at alt det andre spirer villig.

Nå ut til dagens runde i hagen. Hva har skjedd siden sist?!

2 kommentarer:

  1. Så bra at det skjer noe under snøen. Helt enig laaaang og kald vinter. Gjør oss litt utolmodige :-)Gøy å lese bloggen din, men det var litt liten skrift - det kan være alderen :-)

    SvarSlett
  2. Ja jeg er litt glad i liten skrift men jeg skal se å få gjort noe med det. Ikke mer liten skrift! ;-)

    SvarSlett